فروشگاه شبکه سازان

تفاوت سوکت شبکه و کانکتور

تشخیص شباهت و تفاوت سوکت شبکه‌ و کانکتور برای کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند یا قصد خرید کابل شبکه را دارند، مسئله مهمی است. سوالات بسیاری مطرح می‌شود که قصد داریم در این مقاله به بحث مختصری راجع‌به این ابزارها، طراحی، عملکرد و تفاوت آنها در کاربرد بپردازیم. اگر علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر هستید، همراه ما تا انتهای مقاله بمانید.

سوکت شبکه (Network Socket) چیست؟

پیش از بررسی تفاوت سوکت شبکه و کانکتور، اجازه دهید تعریف مختصری از این تجهیزات داشته باشیم‌. سوکت شبکه به قسمت انتهایی کابل گفته می‌شود که با اتصال به سیستم‌های متعدد، مسئولیت انتقال داده‌ها و اطلاعات را برعهده دارد. یعنی عملکرد آن شبیه واسطه‌ای بین دستگاه و کابل است.
انتقال این داده‌ها از طریق کانال‌های ارتباطی انجام می‌شود و به مقصد مورد نظر می‌رسد. البته ناگفته نماند که شماره پورت و آدرس IP نیز برای این انتقال لازم هستند. سوکت‌ها در انواع متعددی وجود دارند که اصلی‌ترین آنها به شرح زیر است:

سوکت دیتاگرام: بر مبنای پروتکل User Datagram Protocol عمل می‌کند و نیازی به اتصال ازپیش‌تعیین‌شده ندارند‌.
سوکت استریم: محوریت اصلی این سوکت، پروتکل TPC است. تبادل اطلاعات در این سوکت با اتصالی قوی و ایمن انجام می‌شود.
سوکت بسته متوالی: بخش کوچکی از سوکت‌های استریم هستند که در ضبط و ثبت اطلاعات محدودیت دارند.
شاید بپرسید که چرا افراد به‌جای استفاده از سوکت و پانچ‌کردن آن، به خرید پچ کورد فکر نمی‌کنند؟ درواقع پچ کوردها همیشه در اندازه‌هایی معین تولید می‌شوند‌. متراژ درنظرگرفته‌شده برای آنها چیزی حدود 40 الی 50 متر است. درحالی که ما اکثر اوقات به کابل‌هایی بیش از 50 متر نیاز داریم. در این صورت ناچاریم که به 2 سر آنها سوکت متصل کنیم.

 

سوکت شبکه

کانکتور شبکه (Network Connector) چیست؟

معنای لغوی این واژه، اتصال‌کننده است. درواقع به‌عنوان رابط فیزیکی، اتصال بین بخش‌های مختلف مدار الکتریکی را فراهم می‌کند. کانکتورها نیز همچون سایر تجهیزات شبکه در انواع مختلفی طراحی می‌شوند‌.
نوع کانکتور ممکن است بسته به نوع شبکه و همچنین استانداردهای به‌کار رفته در آن متفاوت باشد. به‌طور 2 مدل از معروف‌ترین آنها را در ادامه می‌خوانید:

کانکتور RJ11: اتصال کابل‌های تلفن و مودم با این کابلی که از نوع فیش یا جک است، انجام می‌شود.
کانکتور Rj45: این کانکتور نیز مانند نوع نمونه قبلی، از نوع جک یا فیش است. البته با این تفاوت که برای شبکه‌های محلی (LAN)، شبکه گسترده (WAN) و اتصال کابل‌های Ethernet به‌کار می‌رود.

تفاوت کانکتور RJ11 و RJ45 شبکه

برای اینکه به درک بهتری از تفاوت سوکت شبکه و کانکتور برسید، ابتدا کانکتورها را بشناسید. عمده تفاوت این قطعه‌ها مربوط به تعداد پین‌ها و قابلیت‌هایی است که در بردارند. در بخش قبل به نوع کاربری هریک از آنها اشاره کردیم. RJ11، مختص شبکه‌های تلفن و مودم است اما نحوه کاربری RJ45، اتصال دستگاه‌های بیشتری مانند سوئیچ شبکه، کامپیوتر و روترها را شامل می‌شود.
دررابطه با تعداد پین‌های این تجهیزات باید بگوییم که RJ11 دارای 6 پین است اما به‌دلیل محدودیت کاربری، در اکثر مواقع از 4 پین استفاده می‌کند اما RJ45 دارای 8 پین است و تمامی آنها برای عملیات انتقال داده‌ها فعال هستند.
هشداری که در این زمینه لازم است بدهیم، این است که شما می‌توانید کانکتور RJ11 را به‌دلیل ابعاد کوچکتر به پورت RJ45 متصل کنید ولی بهتر است این کار را انجام ندهید‌ چراکه امکان دارد به سیستم دستگاه آسیب‌های جدی وارد کند.

تفاوت سوکت شبکه و کانکتور

وجه تمایز این تجهیزات زمانی مشخص می‌شود که شما موقعیت قرارگیری آنها را در دستگاه را بررسی کنید. اگر بخواهیم آنها را از لحاظ ظاهر ارزیابی کنیم، باید بگوییم که اتصالات بیرون‌زده یا برجسته، کانکتور هستند و اتصال‌های فرورفته را می‌توان سوکت نامید. به همین دلیل می‌توان سوکت و برد را روی 2 سر سیم قرار داد و به یکدیگر متصل کرد.
اما اگر بخواهیم تفاوت سوکت شبکه و کانکتور را از لحاظ شیوه کاربری مورد بررسی قرار دهیم، می‌توان گفت که هر2 جزئی از سخت‌افزار شبکه محسوب می‌شوند منتها با کاربردهای مختلف. در ادامه بیشتر توضیح داده‌ایم:
کانکتور شبکه یا به‌عبارتی Network Connector جهت اتصال کابل‌های شبکه به دستگاه به‌کار می‌رود‌. این تجهیزات دارای سرپیچ یا پین‌هایی هستند که زمینه‌ساز ارتباط است. به‌طور مثال کانکتور RJ45، اتصال کابل‌های Ethernet را ممکن می‌سازد.
دررابطه با سوکت شبکه یا همان Network Socket، باید بگوییم که نقش یک نقطه اتصال فیزیکی را ایفا می‌کند و زمینه‌ساز ارتباط کانکتورهاست. درواقع آنها دارای یک پورت هستند تا کانکتور به آنها متصل شوند. این سوکت‌ها در تنوعی از دستگاه‌ها مانند روتر، کارت شبکه و سوییچ‌ها دیده می‌شوند.

جمع‌بندی
به‌طور کلی درخصوص بیان تفاوت سوکت شبکه و کانکتور باید بگوییم که عمده تفاوت این 2 متریال در موقعیت قرارگیری و تبادل داده‌ای آنه‍ا خلاصه می‌شود.
درحقیقت ازآنجایی که کابل‌ها از شریان‌های اصلی ارتباط محسوب می‌شوند، برای اتصال به دستگاه‌های مختلف به ابزارهایی کارآمد همچون سوکت و کانکتور نیاز دارند. سوکت‌ها وظیفه انتقال دیتا را از طریق پورت و کابل برعهده دارد و کانکتورها ارتباط فیزیکی میان دستگاه‌ها را فراهم می‌کنند.

برای امتیاز دادن کلیک کنید
شبکه سازان ایران | فروشگاه تجهیزات شبکه

تلفن پشتیبانی 68215 - ۰۲۱

درباره فروشگاه اینترنتی شبکه سازان

شبکه سازان یکی از بزرگ‌ترین فروشگاه های اینترنتی تجهیزات شبکه در کشور، با بیش از بیست سال سابقه و فعالیت، با گستره‌ای از تجهیزات شبکه ، برای کاربران خود « تجربه‌ی لذت‌بخش یک خرید اینترنتی در حوزه فناوری و تکنولوژی » را تداعی می‌کند. «ارسال سریع»، «ضمانت بهترین قیمت» و «تضمین اصالت کالا» سه اصل اساسی شرکت شبکه سازان می باشد. همواره با پایبندی و رعایت این سه اصل از نخستین روز تاسیس و افزایش مراکز توزیع در استان تهران، توانسته ایم امکان ارائه خدمات و تحویل کالا در همان روز ثبت سفارش را فراهم آوریم و حوزه‌ های تازه‌ای را در جذب لبخند رضایت بیشتر مخاطبینمان ، فروش تجهیزات و ارائه خدمات اکتیو و پسیو شبکه را به دایره‌ فعالیت خود بیافزاییم.
logo-samandehi
برای استفاده از مطالب شبکه سازان ، داشتن «هدف غیرتجاری» و ذکر «منبع» کافیست. تمام حقوق اين وب‌سايت نیز برای شرکت شبکه سازان است.
محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد.