خدمات دیتا سنتر ، یک مرکز تجهیزات شبکه و سرور می باشد.
در اوایل دهه 1990 میلادی، با شکل گیری مفهوم وب در اینترنت و رونمایی از HTTP، اشتراک گذاری اسناد و مدارک به روش ساده انجام می شد.
2 دلیلی که سبب شد تا مرکز داده ها راه اندازی گردند عبارتند از:
افزایش کاربران اینترنت
اطلاعات و مستندات برخی شرکت های توانمند
معرفی دیتا سنتر
Data Center به مکانی گفته می شود که گروه عظیمی از سرور های کامپیوتری و تجهیزات شبکه با استفاده از امکانات زیر ساختی برای میزبانی مجموعه بزرگی از داده ها، گرد هم آمده اند.
به بیان دیگر، دیتا سنتر محل استقرار تعداد زیادی از سرورهای کامپیوتری است که در کنار یکدیگر و بدون وقفه، امور مربوط به رایانش، ذخیرهسازی و انتقال داده ها را انجام می دهند.
ساختمان اغلب این مراکز، دارای سیستم های امنیتی پیشرفته، سیستم تهویه، اطفاء حریق و سیستم توزیع برق است که به سامانه برق اضطراری (UPS و دیزل ژنراتور) مجهز شدهاند. پیادهسازی یک دیتا سنتر، عموما بر پایه شبکه عظیمی از منابع پردازشی و ذخیرهسازی صورت میپذیرد .
اهمیت دیتا سنتر ها برای سازمان و کسب و کار ها
با کاهش قیمت تجهیزات کامپیوتری و امکان دسترسی آسان و فراگیر به اینترنت پر سرعت تقاضا برای خدمات دیتا سنتر بسیار افزایش یافته است.
همچنین وابستگی روز افزون کسب و کارها به فناوری اطلاعات، نیاز افراد را به خدمات دیتا سنتر بیشتر کرد.
دیتا سنترها نقش بسیاری مهمی را در حوزه اقتصاد ایفا می کنند و بیشتر فعالیت های مهم دولت ها، جامعه و کسب و کار ها را بر عهده دارند.
از جمله رایجترین کاربرد های دیتا سنتر
1.مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)
2.برنامهریزی منابع سازمانی (ERP)
3.پست الکترونیک
4.ذخیرهسازی
5.تهیه نسخه پشتیبان و اشتراک فایل ها
6.خدمات ارتباطی درون سازمانی، انتقال، پردازش و رایانش بدون وقفه داده های عظیم
اصلیترین اجزا تشکیل دهنده دیتاسنتر کدامند؟
مرکز داده از اجزای مختلفی مانند روتر ها، سوییچ های شبکه، دیوار های آتش، سیستم های امنیتی، سیستم های ذخیره سازی، سرور ها، رک ها، کابل ها و سیستم های کنترل و مدیریت ارائه سرویس تشکیل شده اند.
معمولا نحوه طراحی محوطه اصلی دیتا سنترها به این گونه است که سرور های کامپیوتری به صورت طبقه به طبقه داخل کابینت و رکهایی (Rack) قرار گرفتهاند و با کابلکشی اصولی و رعایت استانداردهای لازم، در ردیفهایی (Row) منظم کنار یکدیگر قرار می گیرند.
از آنجایی که ذخیرهسازی و مدیریت نرم افزار ها و داده های حیاطی بسیاری از سازمانها بر عهده این سرورهای کامپیوتری است، امنیت، کارآمدی، پایداری و همگامسازی مداوم یک دیتاسنتر با پیشرفتهای روز دنیا بسیار حائز اهمیت است.
در واقع، زیرساخت ارتباطی و شبکه قدرتمند، سیستمهای ذخیرهسازی، منابع پردازشی و رایانشی، مهمترین اجزاء هر دیتاسنتر را تشکیل میدهند.
دیتا سنتر ها چگونه کار میکنند؟
در اینجا سعی میکنیم تا با ارائه مثالی ساده، نحوه کار یک دیتاسنتر اینترنتی را توضیح دهیم.
هنگامی که شما یک آدرس اینترنتی را در مرورگر خود تایپ میکنید، درخواستی برای سرور یا سرورهایی در دیتاسنتر اینترنتی (IDC — Internet Data Center) ارسال میشود.
این درخواست ابتدا توسط لایههای امنیتی دیتاسنتر برای بدافزارها یا هر نوع آلودگی دیگر مورد بررسی قرار میگیرد. سپس درخواست به سوییچی در لایه دسترسی (Access Layer) ارسال میشود.
سوییچ درخواست را به سمت وب سرور فیزیکی یا مجازی در لایه داخلی شبکه هدایت میکند.
ممکن است برای حفظ پایداری و توانایی مدیریت ترافیک بالا، از طریق تقسیم بار میان خوشهای از سرورها (Server Cluster)، پشت یک Load Balancer قرار داشته باشد.
سرور، درخواست را دریافت، پردازش و به سمت سرور بانک اطلاعاتی هدایت میکند و برای پاسخ، دادههای مربوط را از بانک اطلاعاتی در مرکز شبکه مرکز داده فراخوانی میکند.
درخواست پردازش شده با گذر از لایه ذخیرهسازی شبکه، اطلاعات مورد نیاز را از دیسکها استخراج میکند.
سپس با تقسیم پاسخ دریافت شده در قالب بستههایی (packages) برای انتقال آماده میشوند.
در پایان با انتخاب بهترین و سریعترین مسیر توسط روترها از طریق بسترهای شبکهای بیسیم یا با سیم در قالب یک صفحه وب یا انواع دیگر دادهها به مبدا درخواست کننده ارسال می شوند.
دیتاسنترها چه خدماتی ارائه میدهند؟
یک پایگاه برای ارایه سرویس میزبانی وب شامل موارد رایج مانند وب سرور، پایگاههای داده، FTP، Email، DNS و …
یک پایگاه برای ارائه سرویس های پست الکترونیک
پایگاه های اختصاص اشتراک مکانی و اختصاصی (Colocation and Dedicated Servers)
مکانی برای ارائه سرویس برنامه های کاربردی (ERP، CRM…)
پایگاه های برای ارائه سرویس های بازی در شبکه
دیتا سنتر ها چه خدماتی ارائه میدهند؟
پیشنهاد ما به شما عزیزان
شرکت شبکه سازان با بیش از 10 سال سابقه و تجربه یکی از بزرگترین شرکت های راه اندازی انواع دیتا سنتر می باشد.
ما در شبکه سازان قادر به ارائه تخصصی ترین انواع تجهیزات و مرکز داده با بهترین قیمت و به همراه تضمین کیفیت هستیم. شما سروران گرامی با آسودگی خاطر می توانید کلیه مراحل اجرای خدمات زیر ساختی شبکه به مجموعه شبکه سازان بسپارید. جهت دریافت مشاوره رایگان و استعلام قیمت خدمات پسیو با همکاران ما در ارتباط باشید.
از همراهی همیشگی شما بزرگواران ارجمند سپاس گزاریم.
تحریریه شبکه سازان
شبکه سازان یکی از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی تجهیزات شبکه در کشور، با بیش از بیست سال سابقه و فعالیت، با گسترهای از تجهیزات شبکه ، برای کاربران خود « تجربهی لذتبخش یک خرید اینترنتی در حوزه فناوری و تکنولوژی » را تداعی میکند.
«ارسال سریع»، «ضمانت بهترین قیمت» و «تضمین اصالت کالا» سه اصل اساسی شرکت شبکه سازان می باشد.
همواره با پایبندی و رعایت این سه اصل از نخستین روز تاسیس و افزایش مراکز توزیع در استان تهران، توانسته ایم امکان ارائه خدمات و تحویل کالا در همان روز ثبت سفارش را فراهم آوریم و حوزه های تازهای را در جذب لبخند رضایت بیشتر مخاطبینمان ، فروش تجهیزات و ارائه خدمات اکتیو و پسیو شبکه را به دایره فعالیت خود بیافزاییم.
برای استفاده از مطالب شبکه سازان ، داشتن «هدف غیرتجاری» و ذکر «منبع» کافیست. تمام حقوق اين وبسايت نیز برای شرکت شبکه سازان است.